Angin Syurga, TV2 - Episod 9 - 12/2/2015

Related Videos
Video Discription: Angin Syurga, TV2 - Episod 9 - 12/2/2015

Menggantikan drama bersiri Mukhlis lakonan Sharnaaz Ahmad yang mendapat tempat di hati penonton, sebuah drama rantaian menarik bertajuk “Angin Syurga” yang mengetengahkan kemunculan pelakon cantik, Jue Aziz sebagai watak utama menghidupkan watak seorang anak sulong yang terpaksa menggalas tanggungjawab sebagai penjaga kepada dua adiknya setelah kematian ibunya.

TAJUK : ANGIN SYURGA
EPISOD : 26 episod
TARIKH : Mulai 27 Januari 2015
SIARAN : SELEKTA PRIMA TV2 (RTM), Selasa - Khamis, 9.00 malam
SKRIP : Zuraidah Ramly
PENGARAH : Harris Fadzillah
PENERBIT : Hairul Anuar Zainudin
TERBITAN : SAUJANA MEDIA

PROMO ANGIN SYURGA: http://youtu.be/H7erWIrPJ7I
MyKlik FB: https://www.facebook.com/myklik.mobile
TV2 FB : https://www.facebook.com/tv2.rtm

PELAKON : Jue Aziz (Noraini), Bil Azali (Iqbal), Leez Rosli (Mira), Liza Abdullah (Hamidah), Saidi Sabri (Syafiq), Soeprihati Sikom (Biah), Fazlina Ahmad Daud (Mak Utih), Fauziah Nawi (Mak Long), Miera Amnas (Maya), Dato Jalaludin Hassan (Kasim), Issey (Mukhris), Janet Khoo (Sok Leh), Anne Abdullah (Mak Nab) dan Afiq Muiz (Airil).


SINOPSIS ANGIN SYURGA

Mula bersiaran pada 27 Januari ini, setiap Selasa hingga Khamis, pukul 9.00 malam di TV2, drama bersiri 26 episod ini menceritakan bagaimana kepayahan seorang gadis dalam usia yang masih muda terpaksa berdepan masa-masa sukar untuk meneruskan kehidupan bersama adik-adiknya. Pada masa sama dirinya turut dihimpit fitnah oleh saudara maranya sendiri yang sepatutnya mampu dijadikan tempat berteduh dan berlindung.

Kisahnya bermula dengan berita kematian ibunya yang meninggal secara mengejut membuatkan Noraini dipanggil Kak Long pada usia 22 tahun terpaksa mengalas tanggungjawab sebagai ibu dan ayah bagi menjaga dua orang adik-adiknya, Iqbal berusia 15 tahun dan Mira, 13 tahun.

Tanpa meninggalkan sebarang harta, yang ditinggalkan hanyalah sedikit wang simpanan yang tidak seberapa. Mujurlah ada sebuah rumah usang yang ditinggalkan menjadi tempat mereka berlindung tiga beradik.

Kematian ibu membuatkan kehidupan mereka terhimpit. Sedangkan ayahnya, Kassim sudah 10 tahun menghilang diri dan tidak diketahui hidup matinya. Tinggallah Kak Long menjaga adik-adik dan mengambil alih peranan ayah dan ibu untuk membesarkan mereka.

Nasib malang sentiasa menimpa Kak Long yang sering difitnah oleh ibu saudaranya, Mak Teh yang menyimpan dendam terhadap ibu Kak Long. Kak Long mengidap fibroid namun ibunya tidak membenarkan Kak Long dirawat di hospital kerana menyangka sakit Kak Long disebabkan perbuatan dengki adiknya.

Saat suka duka dikongsi sama dalam drama bersiri menarik ini hanya di TV2.

--

Video Just Watched

Dailymotion.com

Youtube.com